To achieve sexual health, picture yourself owning your sexual rights

To achieve sexual health, picture yourself owning your sexual rights

nektaria

Mitä tarvitsen, että seksuaaliterveyteni olisi hyvä? Millaisia oikeuksia minulla tulisi olla? Laitan musiikin soimaan löytääkseni vastauksia. Suljen silmäni, jotta kuvittelu olisi helpompaa.

Basso jylisee läpi kehoni. Toivon jokaisen voivan löytää omaa oman juttunsa ja iloitsevan omista herkkyyksistään. Toivon, että vaikuttuisimme toinen toisistamme kerta toisensa jälkeen aivan kuten musiikin rytmi vaikuttaa meihin. Toivon, ettei seksuaalisuudesta tulisi koskaan sellaista, ettei se vaikuttaisi meihin basson tavoin – läpäisten meidät, jokaiseen kohtaan osuen. Toivon, että luottaisimme siihen, että elämä kantaa vaikeuksienkin keskellä ja seksuaalisuus voisi olla myös tukipilari.

Musiikin rytmi tarttuu minuun. Sanat alkavat vaikuttaa. Toivon uskaltavani antautua elämään – toivon sitä kaikille. Toivon, että seksuaalisuudessaan jokainen saisi olla totta. Toivon, että omia ajatuksiaan ja pohdintojaan voisi sanoa ääneen pelkäämättä. Silti niin, että uskaltaisin muuttaa mielipiteitäni ja ajatuskulkujani, kun sen aika on. Ihan vain, ettei tarvitsisi stressaa mihin tää tie vie meit vaan nautin kyydist ja otan iisii… Ei jäädä himaan jumittaa, joten tehdään mitä huvittaa…

Tahdon, että minuun maalataan kaikki sateenkaaren värit. Tahdon olla osa ääntä, joka rummuttaa jokaisen ihmisen seksuaalisuuden puolesta. Se kutsuu ottamaan kantaa seksuaalisuuteen liittyvien asioiden puolesta. Tasainen rummutus antaa turvaa hetkellä, kun lähden matkalle yksin enkä tiedä, miten ajatuksiini, toiveisiini suhtaudutaan. Tuntuma jaloissani kertoo uskalluksesta yrittää, joskus myös todeta, että olin väärässä. Se mahdollistaa oppimista, ymmärryksen lisääntymistä. Nöyryyttä.

Maalaa kanssani minuun punaista; arkea, rytmiä. Seksuaalisuus on meissä koko ajan ja jokaisella se on omanlaistaan. Maalaa minuun oranssia; himoa, halua, feminiinisyyttä ja maskuliinisuutta. Sekoitetaan erilaisia sävyjä, joista valita hetkien ja elämäntilanteiden mukaan. Maalaa minuun keltaista. Tahdon iloita ja antaa tulevaisuuden tulla kohti luottavaisin mielin. Seksuaalisuus on ilo ja tulevaisuudesta olemme yhdessä vastuussa – tehdään tietä jokaisten seksuaalioikeuksien toteutumiselle.

Kaadetaan purkki vihreää ylleni; tahdon rakastaa ja olla rakastettu. Tapahtukoon niin myös seksuaalisuuteni kanssa. Taivaan sinisellä ja indigolla koristele yhteistä taideteostamme, jotta osaisin puhua omasta ja toisten puolesta, että osaisin vaatia oikeuksien toteutumista enkä vaikenisi, kun on olo, että tapahtuu vääryyksiä. Maalaa violetilla kätesi jälki minuun, läsnäolosi tekee minusta viisaamman.

Kun katson meitä nyt, olemme molemmat sateenkaaren väreissä loistavia. Sinä ja Minä. Olemme yhtä ja samaa, silti erilaisia ja ainutlaatuisia. Maalatessamme minua, sinustakin tulee taideteos. Samalla maalaamme myös sinun oikeuksiasi. Minun on siis mietittävä tarkkaan mitä itselleni kuvittelen. Se vaikuttaa myös sinuun.

Kuvittelen, että seksuaalisuus on biisin hengen mukainen. Toivon, että olisimme notkeita seksuaalisuudessamme, rohkeita tekemään, mihin uskomme yhteistä hyvää edistääksemme. Toivon, että me uskaltaisimme kokeilla ja tutkia, mistä pidämme ja mistä emme. Toivon leikillisyyttä, iloa, naurua ja intohimoa.

Mikä siis olisi oikeus, jos saisin valita vain yhden ja kirjoittaa sen näkyviin? Se olisi Rakkaus. Maalaisin jokaisen kirjaimen omalla värillään.

Biisin löydät täältä.

– Susanna Ruuhilahti

Share this content:

juha

Kommentointi on suljettu.