Satumaiset Suutarit koostuu kolmesta osiosta.

Kirjan ensimmäinen osa, Tarunhohtoisia tarinoita, pitää sisällään kuuden suomalaisen suutarin tarinat ja sukeltaa kansansatujen maailmaan tarkastellen, miten kengät liittyvät satuihin ja mitä kengät eri saduissa ovet merkinneet.

Kirjan toisessa osassa, ollaan Korjaushommissa. Tämä osio on erityisesti omistettu suutariopiskelijoille, jotta heidän taipaleensa korjaustöitä opetellessa olisi osin kansien välissä. Osio kiinnostanee myös korjaustöistä kiinnostuneita. Tämä osio täydentyy tulevassa opiskelijan perehdytysvinkeillä.

Kirjan kolmannessa osiossa, Jokaisenoikeuksia, kutsutaan vasta-alkajia kokeilemaan yksinkertaisia nahkatöitä. Luovuus kuuluu kaikille!

Satumaiset Suutarit -kirja täydentyy tulevaisuudessa liimakengän valmistusohjeilla.Satumaiset Suutarit – jokaiselle jotakin

Satumaiset suutarit -kirjan ensimmäinen osio sisältää kuuden suomalaisen huippusuutarin tarinan siitä, miten he ovat päätyneet valmistamaan tai korjaamaan kenkiä ja millaiset asiat tekevät heidän työstään ainutlaatuista ja kiinnostavaa. Tämä osio raottaa ikkunan myös satujen maailmaan – miten moniin satuihin kengät liittyvätkään! Osio kutsuu pohtimaan kengille annettuja merkityksiä ja muistoja, joita kenkiin liittyy.

Haastatellut suutarit ovat: Nicolai Budenberg, Ville Hasala, Teemu-Pekka Leppänen, Jussi Paljakka, Hanna Piipponen ja Satu Puustinen.

Teoksen sydän, kirjan toinen osio, on omistettu suutariopiskelijoille ja muille korjaamisesta kiinnostuneille. Osio sisältää selkeät kuvalliset ohjeet suutareiden yleisimpiin korjaustöihin ja siksi se pitää sisällään lähes 600 kuvaa!

Kirjan kolmannessa osiossa kirjan tekijät hemmottelevat kotinikkareita yksinkertaisilla nahkatyöohjeilla toiveena, että mahdollisimman moni voisi kokea onnistumisen riemua käsillä tehden.

Kirjan ovat kirjoittaneet Susanna Ruuhilahti ja Ville Hasala. Susanna Ruuhilahti on suutari, perhetyön koordinaattori ja tietokirjailija. Ville Hasala on suutarimestari ja Suutariliikkeiden liiton puheenjohtaja. Hän omistaa yrityksen nimeltä Suutarimestari Ville.

Satumaiset Suutarit keskustakirjasto Oodissa 17.9.2023

Satumaiset Suutarit –kirjan julkistusta juhlistetaan Keskustakirjasto Oodissa 17.9.2023. Klo 13.30-17.30 välillä. Tällöin Oodin ensimmäisen kerroksen täyttävät maksuttomat ja kaikille halukkaille avoimet työpajat.

Klo 13.30-15.00 Työpaja
Tule ja tee itsellesi tai lahjaksi nahkainen korttikotelo

Klo 15.30-16.00 Satumaiset Suutarit –kurkistus tarunhohtoisiin tarinoihin ja korjaustyön arkeen
Kouluttaja, tietokirjailija Juha Kilpiä haastattelee Susanna Ruuhilahtea ja Ville Hasalaa. Luvassa on ainakin tarunhohtoisia tarinoita ja kurkistuksia korjaavan suutarin arkeen.

16.15-17.30 Kenkien huoltoa
Ota mukaan kenkäsi ja huolla ne yhdessä suutareiden kanssa.

Kirja on kokonaisuudessaan ladattavissa 17.9.2023. alkaen. Kirjan ensimmäinen osa “Tarunhohtoisia
tarinoita” julkaistiin 29.8.2023.

www.nektaria.fi
www.suutariliikkeidenliitto.fi
www.suutarimestariville.fi

Lisätietoja ja haastattelupyynnöt

Susanna Ruuhilahti, sruuhilahti@gmail.com
Ville Hasala, ville@suutarimestariville.fi, 0400 285 348