Nektaria ry

Nektaria ry edistää ihmisten kokonaisvaltaista hyvinvointia ja terveyttä lapsesta vanhukseen. Nektaria pyrkii aktiivisesti vaikuttamaan tasa-arvoisemman, väkivallattoman ja onnellisemman ihmisyyden puolesta.

Materiaalit

Täältä voit ladata ilmaiseksi Nektaria ry:n tarjoamia materiaalia.

Ajankohtaiset tiedotteet

Täältä löydät Nektarian ajankohtaisimmat uutiset ja kuulimiset.

Yhteystiedot

Täältä löydät reitin olla yhteydessä Nektaria ry:n toimijoihin.

Nektaria ry

Nektaria edistää ihmisten kokonaisvaltaista hyvinvointia ja terveyttä lapsesta vanhukseen. Toimintatavat ovat moninaisia yksilö- ja ryhmätuesta, koulutuksesta ja konsultaatiosta yhteiskunnalliseen vaikuttamisen. Nektaria pyrkii aktiivisesti vaikuttamaan tasa-arvoisemman, väkivallattoman ja onnellisemman ihmisyyden puolesta. Vuonna 2010 perustettu yhdistys on poliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumaton.

- Nektaria ry

Ajankohtaiset

Satumaiset suutarit – kirja julkaistaan 17.9.2023

Satumaiset Suutarit –kirjan julkistusta juhlistetaan Helsingissä Keskustakirjasto Oodissa 17.9.2023 klo 13.30-17.30 välillä. Tällöin Oodin ensimmäisen kerroksen täyttävät maksuttomat ja kaikille halukkaille avoimet työpajat. Välissä kouluttaja, tietokirjailija Juha Kilpiä haastattelee Susanna Ruuhilahtea ja Ville Hasalaa. Luvassa on ainakin tarunhohtoisia tarinoita ja kurkistuksia korjaavan suutarin arkeen.

Satumaiset Suutarit koostuu kolmesta osiosta

Kirjan ensimmäinen osa, Tarunhohtoisia tarinoita, pitää sisällään kuuden suomalaisen suutarin tarinat ja sukeltaa kansansatujen maailmaan tarkastellen, miten kengät liittyvät satuihin ja mitä kengät eri saduissa ovet merkinneet.

Kirjan toisessa osassa, ollaan Korjaushommissa. Tämä osio on erityisesti omistettu suutariopiskelijoille, jotta heidän taipaleensa korjaustöitä opetellessa olisi osin kansien välissä. Osio kiinnostanee myös korjaustöistä kiinnostuneita. Tämä osio täydentyy tulevassa opiskelijan perehdytysvinkeillä.

Kirjan kolmannessa osiossa, Jokaisenoikeuksia, kutsutaan vasta-alkajia kokeilemaan yksinkertaisia nahkatöitä. Luovuus kuuluu kaikille!

Satumaiset Suutarit -kirja täydentyy tulevaisuudessa liimakengän valmistusohjeilla.

Satumaiset Suutarit keskustakirjasto Oodissa 17.9.2023

Klo 13.30-15.00 Työpaja
Tule ja tee itsellesi tai lahjaksi nahkainen korttikotelo.

Klo 15.30-16.00 Satumaiset Suutarit –kurkistus tarunhohtoisiin tarinoihin ja korjaustyön arkeen.
Susanna Ruuhilahden ja Ville Hasalan haastattelu.

16.15-17.30 Kenkien huoltoa
Ota mukaan kenkäsi ja huolla ne yhdessä suutareiden kanssa.

Kirja on kokonaisuudessaan ladattavissa 17.9.2023. alkaen. Kirjan ensimmäinen osa “Tarunhohtoisia
tarinoita” julkaistiin 29.8.2023.

www.nektaria.fi
www.suutariliikkeidenliitto.fi
www.suutarimestariville.fi

Lisätietoja ja haastattelupyynnöt

Susanna Ruuhilahti, sruuhilahti@gmail.com
Ville Hasala, ville@suutarimestariville.fi, 0400 285 348

Satumaiset Suutarit -kirja

Suutareiden päivänä (29.8.) julkaistiin Satumaiset Suutarit -kirjan ensimmäinen luku ”Tarunhohtoisia tarinoita” maksutta ladattavaksi ja luettavaksi Emil Aaltosen syntymäpäivän kunniaksi.

Kirjan ensimmäinen osio hehkuttaa suomalaisia suutareita ja heidän kädentaitojaan.
Kokonaisuudessaan kirja julkaistaan syyskuussa. Sunnuntaina 17.9.2023 keskustakirjasto Oodin ensimmäisessä kerroksessa juhlistetaan kirjan julkistumista työpajoin ja tekijähaastatteluin. Näihin on jokaisella vapaa pääsy.

Lue lisää

Mutta kuka julkaisi sanat? julkaistaan 13.4.2018!

Mutta kuka kirjoitti sanat? julkaistaan 13.4.2018. Teoksessa Vilma Alina, Markku Impiö, Sinikka Svärd, Marko Saaresto, Saara Törmä, Tommi Läntinen, Mariska, Paleface ja Pauli Hanhiniemi kertovat suhteestaan kirjoittamiseen ja siitä, mitä sanoitusten kirjoittaminen heille merkitsee. Kirjassa on myös tietoa musiikin, sanoitusten ja kirjoittamisen merkityksestä ihmiselle sekä voimauttavia ja itsetuntoa lisääviä harjoituksia lukijalle.

Musiikki, sanat ja kirjoittaminen avaavat oven seikkailuun. Ne antavat mahdollisuuden avautua maailmalle ja ymmärtää omaa itseä. Sanoilla ja musiikilla voimme koskettaa ja muuttaa maailmaa, toteaa kirjan kirjoittanut Susa Ruuhilahti.

Perjantaina 13. huhtikuuta vietetään kirjan julkaisujuhlaa Kulttuurikeskus Sähinässä (Heikkiläntie 10) klo 13.45-15.00. Luvassa on keskustelua musiikin ja kirjoittamisen merkityksestä. Keskustelijoina Tommi Läntinen, Markku Impiö, Petra ja Emilianne. Keskustelu klo 14.15-14.45.

Haastattelut olivat hyvin antoisia, ja olen äärettömän kiitollinen siitä, että sain mahdollisuuden kirjoittaa tämän kirjan. Näin jälkeenpäin harmittaa, etten tullut äänittäneeksi keskusteluja kuin sanelimeen. Kokonaiset haastattelut olisivat varmasti kiinnostaneet muitakin. Jokaisessa keskustelussa läsnä ollut viisaus ja kauneus pysäyttivät. Erityisen iloinen tänään olen siitä, että oma kirja lähtee jakoon maksutta. Toivottavasti siitä on iloa ja hyötyä nuorille ja nuorten parissa toimiville ammattilaisille. Kiitos tästä kuuluu Westpro4U:lle, joka haluaa ulottaa kulttuurin kuulumaan kaikille!, kuvailee Susa Ruuhilahti tuntemuksiaan.

Ilmoittautumiset julkaisujuhlaan ja kirjan tilaukset: levottomatsanat@gmail.com (11.4.2018 mennessä)

Lisätietoja kirjasta, haastattelupyynnöt:

Susa Ruuhilahti, Nektaria ry, Levottomat sanat -projekti
p. 045 6119650

Lisätietoja, Westpro4U

Alexandra Procopé

alexandra@westpro4U

Westpro4U ry on vuonna 2013 perustettu yleishyödyllinen yhdistys, joka haluaa kehittää sekä tukea lasten ja nuorten hyvinvointia edistäviä toimintoja pääkaupunkiseudulla. Vuosien mittaan yhdistys on tehnyt lahjoituksia yli 4000 lapselle ja nuorelle ja järjestänyt useita tempauksia sekä lahjoituksia perheille, urheiluseuroille, yhdistyksille, turvakodeille, kerhoille ja päiväkodeille.

Olemme toteuttaneet myös syöpäsairaiden lasten viimeisiä unelmia ja toiveita, ja se on myös vuoden 2018 pääteema. Westpro4U ry:n toiminta mahdollistuu Westpro cc Oy:ltä saadun lahjoituksen lisäksi myös eri yritysten antamien tukien myötä.

Julkaisutapahtuman järjestelyistä vastaa Eloisat Media.